2 Ocak 2011 Pazar

Alışılmış Çikolataların Dışına Çıkın!

Günlerdir facebookta yeni çikolatalarımızdan bahsediyorum, bir türlü yazısını yazamamıştım. İşte geliyor 2011'in ilk çikolata yazısı :)

Çikolata çok özel bir şey. Herkesin ama herkesin yüzünde tebbessüm yaratabilecek belki de tek şey. Tattırdığımız her çikolatada aldığımız mutluluk dolu bakışlar, çikolatalarımızın etkisinde kalan keyifli suratlar bizi çok ama çok mutlu ediyor. Aldığımız her yeni öneriyi değerlendiriyoruz, çikolatanın her şeye yakışacağını ve her şeyin tadını daha da güzelleştireceğini biliyoruz ve buradan yola çıkarak her geçen gün yeni lezzetler yaratmaya çalışıyoruz.

İşte size günlerdir bahsettiğim en son çikolatalarımız; dış görünüşleri aynı ama içleri birbirinden farklı iki lezzet; portakal likörlü ve incirli çikolatamız...





Likörlü çikolatalarımıza bir yenisini ekledik öncelikle onu anlatmak istiyorum. Portakal likörünü hiç denediniz mi, tadı hoşunuza gider mi bilmiyorum. Ama portakal likörünün içine rendelenmiş portakal kabukları karıştırıp, bu karışımın beyaz çikolataya bulandığını, beyaz çikolatanın da beyaz ve bitter çikolata alacalı dış kabukla kaplandığını hayal edin.


Çikolatadan bir ısırık alıyorsunuz, ne mi oluyor, önce çıtır dış kabukta hakim olan bitter çikolata tadı dolduruyor ağzınızı, daha sonra yavaş yavaş beyaz çikolatalı portakal likörlü yumuşak dolguya bırakıyorsunuz kendinizi.




Değişik ve alışılagelmemiş bir duygu, tadı daha çok hissetmek istiyorsunuz, ağzınızın içindeki bu karmaşık ama lezzetli tada kapılıp gidiyorsunuz.


Bir tane daha isteyeceksiniz belki, ama ikinci çikolatayı farklı bir çeşitten vereceğim.

1 yorum:

  1. onu ikiye bölmeye çalışırken kreması düşmesin diye yaşadığım korku ve portakalların tadını aldığımdaki mutluluk :)
    yanında bir süprizim daha vardı ama onu sonraki postlarda yazılabilmesi ihtimaliyle konuşmiciiim :)

    YanıtlaSil