14 Haziran 2010 Pazartesi

İlk Göz Ağrısı- Vişne Likörlü

Blogumu oluşturmaya başlarken, "Eti'S Chocolates" çeşitlerinden hangisiyle başlasam diye düşündükten sonra çikolata yapmaya başlamamın en önemli sebebi olan "Vişne Likörlü"de karar kıldım.

Senelerdir evde vişne likörü yapardım, ailemizde geleneksel bir şeydir vişne likörü, ne zaman gelseniz mutlaka bulunur. Likörlü çikolata da özeldir, diğer çikolatalara benzemez, seven çok sever, ayrı bir yeri vardır herkesin kalbinde. Evimde yaptığım vişne likörü saf bitter çikolataya girerse ne olur diye sorarken, çikolata eğitimi alıp, kendi özel likörlü çikolatalarımı yaparken buldum kendimi.

Resimlerde gördükleriniz; dışı bitter çikolata, içi bitter çikolata dolgulu, vişne taneli ve likörlü çikolatalarım. Eğer yoğun bitter çikolata seviyorsanız ve eğer likörlü çikolata sizin için de o çok özel çikolataların arasında yer alıyorsa, bu lezzeti kesin denemelisiniz.

"Vişne Likörlü", alışılmış çikolata tatlarından çok farklı, ağızda çok daha yoğun bir çikolata hissi bırakan, kızımın " heaven/cennet" diye adlandırdığı, bir "Eti'S Chocolates" spesiyali..
İlk göz ağrımız :)

Tatmayanların tatmalarını, tadanların da yorumlarını bekliyorum :)

Çikolata, mutluluk verir, kendinizi mutlu edin!

ETİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder